لحظه آخر:حدود 13 میلیارد سال است که جهان وجود دارد و در این زمان طولانی میزبان انسان ها و تمدن های بی شماری بوده است؛ اما در این مقاله قصد داریم قدیمی ترین شهر جهان را که سکونتگاه بشر بوده به شما معرفی کنیم.
قدیمی ترین شهر جهان عنوانی است که به اَریحا یا یریکو در فلسطین نسبت داده می شود؛ قدمت این شهر به حدود 9 هزار سال قبل از میلاد باز می گردد و نخستین سکونتگاهی بوده که انسان در آن زندگی می کرده است. برخی از شهرهای جهان هم زمانی قابل سکونت بودند ولی بعدها از صحنه روزگار محو شدند اما تعدادی از آن ها همچنان پابرجا باقی مانده اند.
مقالات بیشتر:پخش لوازم پرده
پس از شهر اریحا شهرهای زیر به ترتیب بیشترین قدمت را بر روی کره زمین دارند:
جبییل در لبنان با قدمت حدود 5 هزار سال قبل از میلاد
حلب در سوریه با قدمت حدود 4300 سال قبل از میلاد
دمشق در سوریه با قدمت حدود 4300 سال قبل از میلاد
شوش در ایران با قدمت حدود 4200 سال قبل از میلاد
قدیمی ترین کشور جهان - با کهن ترین و قدیمی ترین کشور جهان آشنا شوید.
فایوم در مصر با قدمت حدود 4 هزار سال قبل از میلاد
صیدون در لبنان با قدمت حدود 4 هزار سال قبل از میلاد
پلوودیو در بلغارستان با قدمت حدود 4 هزار سال قبل از میلاد
غازی عینتاب یا گازی آنتپ در ترکیه با قدمت حدود 3650 سال قبل از میلاد
بیروت در لبنان با قدمت حدود 3 هزار سال قبل از میلاد
بیت المقدس در فلسطین با قدمت حدود 2800 سال قبل از میلاد
صور در لبنان با قدمت حدود 2750 سال قبل از میلاد
اربیل در عراق با قدمت حدود 2300 سال قبل از میلاد
کرکوک در عراق با قدمت حدود 2200 سال قبل از میلاد
بلخ در افغانستان با قدمت حدود 1500 سال قبل از میلاد
آتن در یونان با قدمت حدود 1400 سال قبل از میلاد
لارناکا در قبرس با قدمت حدود 1400 سال قبل از میلاد
تبای در یونان با قدمت حدود 1400 سال قبل از میلاد
کادیس در اسپانیا با قدمت حدود 1100 سال قبل از میلاد
بنارس در هند با قدمت حدود 1000 سال قبل از میلاد
مقالات دیگر:مشاوره حقوقی تلفنی رایگان
افزایش حقوق کارکنان دولت تنها عامل افزایش تورم نیست/ نمایندگان از اولویتها درخصوص مناطق محروم غافل نخواهند شد
تهران (پانا) - عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی درباره تعییننشدن مبلغ دقیق وام ازدواج توسط دولت در لایجه بودجه اظهار کرد باید استدلالهای دولت را شنید اما کمیسیون قطعا به سمت مشخصشدن عدد آن خواهد رفت.
سیدکریم حسینی در گفتوگو با پانا در پاسخ به سوالی پیرامون عدم تعیین مبلغ دقیق وام ازدواج توسط دولت در لایجه بودجه که از سوی برخی در رسانهها به عنوان حذف وام ازدواج تعبیر شد، گفت: «هنوز بودجه به کمیسیونهای تخصصی ارجاع داده نشده است، قطعا یکی از موضوعاتی که کمیسیون اجتماعی به آن میپردازد مساله کمیت و کیفیت وام ازدواج برای جوانان است که قطعا نظرها در کمیسیون و جمعبندیها این خواهد بود که شفافیت هم بیشتر و هم اجراییتر باشد.»
مقالات بیشتر:تشریفات عروسی با قیمت مناسب
وی اضافه کرد: «یکی از مشکلات در مسیر وام ازدواج، سریعالوصول و سهلالوصول بودن آن است که در کمیسیون برررسی میشود و نقطه نظرات اعضای کمیسیون به شکلی خواهد بود که شفافیت و صراحت کافی در قانون بودجه گنجانده شود. البته باید استدلالهای دولت را ببیینم اما قطعا به سمت مشخص شدن عدد آن خواهیم رفت.»
نماینده مردم اهواز و باوی در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که «با توجه به تورم 44 درصدی که از سوی مرکز آمار اعلام شده، آیا افزایش حقوق 10 درصدی منطقی است؟»، بیان داشت: «در کنار افزایش حقوق و در کنار کنترل تورم به اشکال مختلف، دولت باید تمهیدات لازم را برای جلوگیری از افزایش تورم و مولفههایی که در افزایش و بلکه جهش نقشآفرین هستند، داشته باشد. اینکه فقط بگوییم افزایش حقوق کارکنان به تورم کمک میکند یا عدم افزایش به کاهش تورم کمک کند، صحیح نیست. در کنار بحث حقوق و پرداختهایی که انجام میشود دولت قطعا باید راههای دیگری را داشته باشد.»
وی ادامه داد: «اما دولت اقداماتی را در حال انجام دارد که به کاهش تورم کمک کند. در کنار آن بحث استقراض از بانک مرکزی و بحثهای دیگری که در سالهای گذشته دولتها به آن دست میزدند، وجود دارد که آنها هم تورمزا هستند و پیشبینی ما این است که به سمت این موارد حرکت نکند.»
حسینی در پاسخ به اینکه در ارزیابی اولیه از بودجه به نظر میرسد که بودجه ریاضتی در نظر گرفته شده و به همین خاطر برخی بودجهها در حوزه عمران و زیرساخت کاهش داده شده یا حذف شده است، تصریح کرد: «دولت یک سیاست درستی را در بودجه اتخاذ کرده و آن اتمام پروژههای نیمه تمام است؛ ما پروژههای نیمه تمام زیادی داریم که ناتمام بودن آن خسارتهای بیشتری را دارد به مردم و دولت وارد میکند. برخی از این پروژهها دهههاست که بلاتکلیف مانده است که تعیین تکلیف این پروژهها سود بشتری خواهد داشت.»
وی در پایان گفت: «در صحن علنی هم اولویتهایی که باید برای مناطق محروم دیده شود و پروژههایی که در شهرستانها باید به آن بپردازیم هم وجود دارد که قطعا نمایندگان از آن غافل نخواهند شد.»
مقالات دیگر:دفتر ازدواج
امام جمعه دزفول:
برخورد با عوامل برگزاری مراسم عروسی در ایام فاطمیه مدنظر قرار گیرد
دزفول-ایرنا- امام جمعه دزفول با تاکید بر لزوم حفظ حرم ایام فاطمیه گفت: باید با عوامل برگزاری مراسم عروسی و موسیقی در ایام فاطمیه برخورد شود.
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام سید محمدعلی قاضی دزفولی روز شنبه در نشست شورای فرهنگ عمومی در دفتر امام جمعه ضمن تسلیت ایام فاطمیه و شهادت حضرت فاطمه (س) افزود: موسیقی در دزفول وضعیت نامناسبی دارد که لازم است پلیس اماکن در این خصوص فعال و تالارهای متخلف تعطیل شوند.
وی خواستار اعلام ممنوعیت برگزاری مراسم عروسی و موسیقی در ایام فاطمیه از طریق رادیو شد و ادادمهه داد؟: اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گروههای موسیقی را کنترل کند.
امام جمعه دزفول همچنین درخصوص سگ گردانی نیز گفت: لایحهای در کشور درخصوص سگ گردانی و نگهداری از سایر حیوانات در حال تنظیم است که به زودی ارائه میشود.
وی با انتقاد از وضعیت حجاب این موضوع را یک مشکل سراسری دانست و از نبود اراده جدی برای برخورد با این معضل اظهار تاسف کرد.
حجت الاسلام قاضی دزفولی بیان کرد: باید در هواپیما و فرودگاهها درخصوص حجاب تذکر داده شود.
امام جعه دزفول همچنین درخصوص نکوداشت فرهیختگان دزفول نیز گفت: نکوداشت دانشمند فرهیخته حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه باب خوبی است که در دزفول باز میشود.
وی با تاکید بر لزوم تجلیل از علمای دزفول تا زمانی که در قید حیات هستند، افزود: امیدواریم بتوانیم این فرهیختگان را به خوبی به مردم معرفی و از آنها برای مقابله با جنگ فرهنگی و نرم دشمن استفاده کنیم.
حجت الاسلام قاضی دزفولی در آستانه ۹ دی و روز بصیرت، سالگرد حاج قاسم سلیمانی و آیت اله مصباح یزدی را گرامی داشت.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی دزفول نیز در این نشست گفت: امسال دهه بصیرت با شهادت حضرت فاطمه مقارن شده و مورد توجه شیعیان قرار گرفته است.
حجت الاسلام احسان خاکی با اشاره به همزمانی شهادت حاج قاسم سلیمانی و آیت آله مصباح یزدی با شهادت حضرت فاطمه (س) افزود: باید در دهه بصیرت امسال جوش وخروش بیشتری ایجاد شود.
وی ادامه داد: برگزاری نشستی پیرامون افکار علامه مصباح یزدی، ترویج مکتب حاج قاسم، شب شعر مقاومت و محافل قرآنی از جمله برنامههای دهه بصیرت در شهرستان دزفول است.
حسن پورکیانی دبیر ستاد دهه فجر دزفول نیز گفت: ۱۸ کمیته برای اجرای برنامههای دهه فجر تشکیل خواهد شد که همه نهادها در آن مشارکت خواهند داشت.
وی افزود: راهپیمایی ۲۲ بهمن نیز طبق نظر ستاد کرونا اجرا خواهد شد.
رضا جوروند رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان دزفول نیز گفت: در حالی که تعداد کافهها و رستورانهای دزفول روز به روز در حال افزایش است فقط سه کتابفروشی معراج، رشد و وارثین در دزفول فعالند.
وی افزود: برای حمایت از کتابفروشیها پیشنهاد شد هر ساله نمایشگاه بزرگ کتاب برگزار شود.
مرتضی بدخشان مدیر موسسه دزفول شناسی نیز در این نشست اظهارداشت: ۹۰ پژوهشگر در این موسسه وجود دارد و تاکنون بیش از ۱۰۰ عنوان کتاب در موضوع دزفول چاپ شده است.
وی با بیان اینکه موسسه دزفول شناسی، کتابها یا مطالبی که درخصوص دزفول شناسی منتشر میشوند را رصد میکند، افزود: متاسفانه در ۲ دهه گذشته اتفاقات نامطلوبی در این حوزه افتاده و کتابهایی چاپ شده که هیچ منبع علمی ندارند.
مدیر موسسه دزفول شناسی بیان کرد: این کتابها برای افرادی که اطلاعات کافی ندارند در آینده منبع نادرستی میشوند که باید جلوی چاپ آنها گرفته شود.
وی گفت: در شرایط کرونایی، در حالی که زمینه و زیرساخت حضور کودکان در فضای مجازی فراهم نبود کودکان وارد این فضا شدند که همین امر فردا برای خانوادهها مشکل ساز خواهد شد؛ لازم است مدیران فرهنگی در این خصوص چاره اندیشی کنند.