کمبود پول نقد در کشور صحت دارد؟

علیرضا قیطاسی دبیر شورای هماهنگی بانک‌های دولتی و نیمه دولتی، با بیان اینکه مشکل نقدینگی در شبکه بانکی نداریم گفت: کمبود اسکناس را اعلام کنید.

به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، دبیر شورای هماهنگی بانک‌های دولتی و نیمه دولتی گفت: خودپردازها مشکلی از نظر تامین نقدینگی ندارند.

درپی مطرح شدن ادعاهایی مبنی بر اینکه "دستگاه های خودپرداز در ارائه پول نقد با کمبود اسکناس مواجه هستند"، دبیر شورای هماهنگی بانک‌های دولتی و نیمه دولتی اعلام کرد که در شبکه بانکی و خودپردازها مشکلی از نظر تامین نقدینگی و اسکناس وجود ندارد.

علیرضا قیطاسی اظهار کرد: اکنون در کشور و شبکه بانکی مشکلی از نظر نقدینگی نداریم و اگر کسی در بانک مشخصی با مشکل کمبود اسکناس و نقدینگی مواجه شده‌ است، اعلام کند تا پیگیری‌ها انجام شود.

مقالات بیشتر:ظروف کرایه جردن

وی با بیان اینکه شعب بانک‌ها فعال و دستگاه‌های خودپرداز نیز فعال هستند و مشکلی از نظر ارائه اسکناس و تامین نقدینگی نداریم، گفت: موردی از بانک‌ها به شورای هماهنگی بانک‌ها گزارش نشده که با کمبود اسکناس مواجه باشند.

دبیر شورای هماهنگی بانک‌های دولتی و نیمه دولتی همچنان تاکید کرد: هیچ مشکلی از نظر تامین مالی در کشور وجود ندارد و از خزانه‌های بانک مرکزی هم پیگیری کردیم، مشکلی وجود ندارد.

مقالات دیگر:سالن عقد پونک

آلاینده کشنده‌ای که در آسمان تهران پرسه می‌زند

مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با بررسی اطلاعات دریافتی از ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوای پایتخت در روزهای گذشته، از افزایش ساعتی غلظت آلاینده دی اکسید گوگرد در برخی ایستگاه‌ها خبر داد

ایسنا نوشت: مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با بررسی اطلاعات دریافتی از ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوای پایتخت در روزهای گذشته، از افزایش ساعتی غلظت آلاینده دی اکسید گوگرد در برخی ایستگاه‌ها خبر داد.

دکتر سید محمدمهدی میرزائی قمی درباره افزایش غلظت آلاینده‌ها طی هفته گذشته اظهار کرد: طی هفته گذشته به‌ویژه حد فاصل ۲۲ تا ۲۵ آذر افزایش غلظت آلاینده دی‌اکسیدگوگرد به خصوص در ساعات میانی روز، بسیار فراتر از حد استاندارد قرار داشت.

مقالات بیشتر:ظروف کرایه زعفرانیه

وی افزود: در ایستگاه‌های واقع در پهنه‌های غربی و جنوبی شهر بیشتر از ایستگاه‌های سایر نقاط شهر شاهد افزایش شاخص این آلاینده بودیم. اولین روز آلوده از منظر آلاینده دی‌اکسیدگوگرد از ابتدای سال در روز پنج‌شنبه (۲۴ آذر )اتفاق افتاد.

میرزائی قمی در ادامه اظهار کرد: بررسی وضعیت شاخص این آلاینده در شهر تهران از سال ۹۴، نشان می‌دهد که با وجود ثبت شاخص فراتر از حدود مجاز در برخی از ایستگاه‌ها در سال‌های گذشته، هیچ‌گاه میانگین شاخص برای کل شهر تهران وارد شرایط آلوده نشده و پنج‌شنبه هفته گذشته، اولین روز آلوده به لحاظ آلاینده دی‌اکسیدگوگرد در طی هفت سال گذشته است.

وی ادامه داد: بررسی آلاینده دی‌اکسید گوگرد در شهر تهران طی سال‌های گذشته نشان داده که عمدتاً در نیمه دوم سال به دلیل افزایش شرایط سکون نسبی و پایداری جو، شاهد شرایط نامطلوب‌تری برای این آلاینده هستیم و افزایش غلظت آن در ساعات میانی روز طی هفته گذشته، نشان‌دهنده تأثیر منابع غیر ترافیکی در وقوع این رویداد است.

میرزائی قمی در پایان تصریح کرد: موضوع مذکور تولید این آلاینده به علت استفاده از سوخت‌های پُرگوگرد در منابع ثابت را محتمل می‌سازد.

مقالات دیگر:وکیل پایه یک داداگستری تهران

افزایش 18 برابری استفاده از ظروف یکبار مصرف/ یاد ظروف کرایه بخیر

 

به گزارش جماران چندین سال است که استفاده از ظروف یکبار مصرف جای ظروف دیگر که عمدتا یا در آشیزخانه ها موجود بود و یا از کرایه چی ها به امانت گرفته می شد، را گرفته است. این ظروف که از صنایع پتروشیمی و پلیمری تهیه می شود، در کنار سهولت مصرف و مزایایی که برای مصرف کنندگان ایجاد می کند، مضرات و زیان هایی نیز دارند. استفاده از ظروف یکبار مصرف در مناسبت ها، جشن ها، اعیاد و مراسم عزاداری ها به مراتب بیشتر از شرایط عادی می شود تا جایی که اعلام شده در دهه اول ماه محرم امسال که با شور و کرامت روزافزون خود سپری شد. مصرف این نوع ظروف تا 18 برابر شرایط عادی و دیگر ایام سال افزایش یافته است.

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، یکی از مسائلی که به عنوان دغدغه مربوط به مصرف ظروف یکبار مصرف در ارتباط با پخش غذاها و نوشیدنی های مطرح بوده و هست، مضرات ناشی از استفاده از ظروف یکبار مصرفی است که هنگام تماس با مواد داغ و گرم و واکنش های شیمیایی باعث انتشار مواد مضر به سلامتی مردم می شود. البته ظروف یکبار مصرفی هم وجود دارد که جنس آن ها از آلومینیوم و ترکیب گیاهی است، اما به دلیل قیمت بالاتر مشتری کمتری نیز دارد.

 

در سال های گذشته مسئولان ذی ربط همواره از برخورد با متخلفان در این حوزه صحبت کرده اند، ولی به صورت شفاف مشخص نیست کنترل کیفیت ظروف یکبار مصرف که با وسعت بالایی در جای جای کشور، مورد استفاده قرار می گیرد، به درستی مورد نظارت قرار می گیرد یا نه. طی سال های گذشته مسئولان حوزه بهداشت و سلامت از ممنوعیت پخش غذا و حتی نذورات در ظروف پلاستکی خبر داده بودند و ضمن هشدار در مورد مضرات استفاده از برخی از ظروف برای مواد غذایی گرم، استفاده از ظروف یک بار مصرف گیاهی را پیشنهاد کرده بودند. این در حالی است که بررسی های اولیه و اظهارات برخی از افراد ذی ربط در این حوزه حاکی از آن است در بازار ایران هیچ ظرف یکبار مصرف کاملا گیاهی و سلولزی وجود ندارد و به گفته سید رحیم مقیمی اصل رئییس اتحادیه تولید کنندگان ظروف یکبار مصرف در خوشبینانه ترین حالت تنها 40الی 50 درصد از مواد تشکیل دهنده ظروف موسوم به ظروف گیاهی از مواد غیر پلیمری است و بقیه از همان مواد پلاستیکی تشکیل شده است.

آنچه بیشتر کارشناسان به آن اذعان دارند این است که استفاده نابجا از این ظروف می‌تواند موجب آزاد شدن مواد آلی وترکیبات شیمیایی موجود در دیواره ظروف و ورود آنها به داخل مواد غذایی شود که مصرف آنها برای سلامتی مضر است.

یک کارشناس آزمایشگاه غذا در دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان هم با اشاره به اینکه وقتی غذا داخل این ظروف ریخته می شود، بسیاری از مواد موجود در ظرف به غذا منتقل می شود، بیان می کند: نگهداری مواد غذایی در مجاورت ظروف یکبار مصرف منجر به آزاد سازی مونومرهای ظرف، و ترکیب آن با محتویات غذا شود.

تحقیقات صورت یافته درباره مضرات استفاده از ظروف یک‌بار مصرف به ویژه بروی دو نوع ظرف پلی استایرن و PVC نشاندهنده اهمیت حذف فرهنگ استفاده از این ظروف و جایگزینی استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی می باشد . استفاده از این ظروف برای نگهداری مواد غذایی و نوشیدنی های با دمای بالای ٦٥ درجه سانتی گراد، سبب آزادشدن مواد خطرناک سرطان زا می شود به این 2 نوع ظرف، مواد شیمیایی زیادی مانند پایدارکننده‌ها، روان‌کننده‌ها، نرم‌کننده‌ها، رنگ‌دانه‌ها، پرکننده‌ها، مواد ضدالکتریسیته، مواد مات‌کننده اضافه می‌کنند که همه این مواد برای سلامتی انسان مضر هستند.

وجود مونومر آزاد در ظروف‌ یک‌بار مصرف، نوع PVC عامل خطرناکی برای سلامتی انسان‌می باشد مونومر در واقع یک واحد ساختار پلیمر و مولکول اولیه پلیمر است. همچنین در ظروف PVC وینیل کلراید که سمی بودن آن برای انسان به اثبات رسیده است، وجود دارد. ضمن آن‌که مولکول اولیه پلی استایرن، استایرن است که دارای حلقه آروماتیک بوده و این حلقه‌ برای سلامتی انسان فوق‌العاده خطرناک است و در جهان نیز سرطان‌زا بودن آن به اثبات رسیده است. به این ترتیب به نظر می‌رسد ظروف یک‌بار مصرف از نوع PVC و پلی‌استایرن باید از چرخه بسته‌بندی مواد غذایی حذف شوند. . در حال حاضر در آمریکا تمام رستوران های زنجیره ای معروف از ظروف بسته بندی گیاهی استفاده می کنند.

ظروف پلی‌استایرن که در لیوان‌های آب، کارد، چنگال، قاشق و ظروف غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ نوعی پلی‌استایرن هستند که به آن‌ها گاز هگزان می‌زنند. این گاز در دمای 160 درجه آزاد می‌شود و چون دمای غذای داخل ظرف نیز 200 درجه است، بنابراین این گاز به همراه غذا به بدن انسان منتقل می‌شود.

مقیمی، رئیس اتحادیه صنف ظروف یکبار مصرف در این باره به خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران می گوید: استفاده از ظروفی که جنس آنها پلی‌استایرن، پلی‌اتیلن ، پلی وینیل کلرید هستند برای نوشیدنی‌ها و غذاهای داغ مانند چای، شیر، و آش مجاز نیست.

رئیس اتحادیه صنف ظروف یکبار مصرف همچنین از افزایش 18 برابری تولید و استفاده از ظروف یکبار مصرف در دهه اول ماه محرم امسال نیز خبر داده است.

با این وجود مشاهدات میدانی حاکی از آن است که بیشتر توزیع کنندگان غذا در سطح شهرهای کشور که به صورت آشپزخانه های پخش غذا فعالیت می کنند، برخی رستوران ها و برخی مردم در توزیع نذورات خود در مناسبت ها از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی یا پلیمری بهره می گیرند. هشدارها و توصیه های کارشناسان بهداشتی و صنفی هم متاسفانه هنوز نتوانسته است مؤثر واقع شود و مردم هم حساسیت چندانی به این مسئله نشان نداده اند. احتمالا قیمت بالای ظروف آلومینیومی و گیاهی، تولید کم آن نسبت به ظروف پلاستیکی و همچنین نبود تبلیغات و نظارت های کافی و عدم التزام به استفاده از ظروف گیاهی دلیل عدم اقبال استفاده از این ظروف باشد.

استقبال مردم از غذای نذری در ایام ماه محرم و جایگاه غذای نذری در فرهنگ مردم ایران قابل کتمان نیست و به نظر می رسد رواج این فرهنگ روز به روز در شهرها و روستا های کشور بیشتر و بیشتر می شود. اما آنچه که مسلم به نظر می آید لزوم بهره گیری از بهترین روش مدیریت و فرهنگ سازی برای هر چه بهتر برگزار شدن این مراسم بدون آسیب رسیدن به سلامت مردم در کوتاه مدت و بلند مدت و نیز کاستن آسیب های احتمالی به محیط زیست است.

با توجه به حجم بالای مصرف ظروف یکبار مصرف، نکته حائر اهمیت دیگر این است که این میزان تولید ظروف یکبار مصرف که بخش عمده از آن را ظروف غیر قابل تجزیه( با طول عمر تجزیه 300تا 500 سال) در طبیعت تشکیل می دهد چه حجمی از زباله های مخرب محیط زیست را شامل می شوند؟ آیا می توان جایگزینی برای این ظروف در نظر گرفت؟ برای کنترل و مدیریت تولید و مصرف این ظروف در مرحله اول و جمع آوری و بازیافت این مواد چه راهکاری می توان ارائه کرد؟

آنچه که ضروری به نظر می رسد، این است که مسئولان و دغدغه مندان سلامت مردم و محیط زیستی ها، باید به فکر راهکاری مناسب باشند تا از طریق گسترده تر شدن استفاده از ظروف یکبار مصرف سلامت جامعه و همچنین محیط زیست به دلیل آسیب های ناشی از استفاده از این ظروف به خطر نیفتد. بهترین راه استفاده از ظروف کرایه سعادت آباد است. 

پیوند مرتبط: تعمیر ریشه فرش ماشینی

ورزشی که موجب طول عمر می‌شود

 نتایج تحقیقات نشان می‌دهد هر گونه فعالیت بدنی که باعث عرق کردن شود و نفس را بند آورد، امید به زندگی و طول عمر را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا از سایکولوژی، کسانی که در برخی از انواع ورزش‌های شدید مانند تنیس رقابتی، آهسته دویدن یا ایروبیک شرکت می‌کنند، نسبت به آن‌هایی که فعالیت‌های متوسطی مانند تنیس دوستانه، کارهای خانه یا شنا انجام می‌دهند، بیشتر عمر می‌کنند.

این یافته حاصل نتایج مطالعه بزرگ استرالیایی است که ۲۰۴ هزار و ۵۴۲ فرد میانسال و مسن را طی ۶ سال مورد بررسی قرار داده است.

آنان پیشنهاد کردند سطوح بالاتر فعالیت شدید تاثیر بسیار بهتری نسبت به فعالیت متوسط بر سلامت انسان دارد.

مقالات بیشتر:ظروف کرایه نیاوران

نتایج آن‌ها نشان می‌دهد خطر مرگ زودهنگام در کسانی که ورزش‌های شدید انجام می‌دهند، در مقایسه با آنانی که فقط ورزش متوسط انجام می‌دهند، ۱۳ درصد کمتر است.

دکتر کلاوس گبل، محقق ارشد این تحقیق، گفت: مزایای فعالیت شدید برای مردان و زنان در تمام سنین صادق و مستقل از کل زمان صرف شده برای فعالیت است.

نتایج نشان می‌دهد که چه چاق باشید، چه لاغر و چه بیماری قلبی یا دیابت داشته باشید یا خیر، اگر بتوانید فعالیت‌های شدید را مدیریت کنید، این موضوع می‌تواند مزایای قابل توجهی برای طول عمر داشته باشد.

در حال حاضر سازمان بهداشت جهانی و مقامات بهداشتی در ایالات‌ متحده، استرالیا و بریتانیا به جمعیت بزرگسال توصیه می‌کنند که حداقل ۷۵ دقیقه فعالیت شدید یا ۱۵۰ دقیقه فعالیت متوسط در هفته انجام دهند.

محققان پیشنهاد می‌کنند دستورالعمل‌های بالینی و بهداشت عمومی باید تمرینات با شدت شدید را برای بهبود امید به زندگی افراد توصیه کنند.

شرکت‌کنندگان در این مطالعه به گروه تقسیم شدند؛ کسانی که ورزش متوسط داشتند و کسانی که حداقل ۳۰ درصد از تمرینات خود را با شدت بالا انجام می دادند.

خطر مرگ و میر در افرادی که کمی فعالیت شدید انجام می‌دادند، در مقایسه با افرادی که ورزش شدید انجام نمی‌دادند، ۹ درصد کمتر بود.

کسانی که بیش از ۳۰ درصد ورزش با شدت بالا انجام دادند، ۱۳ درصد کمتر از میزان معمول مرگ و میر را نان دادند.

دکتر گبل گفت: نتایج تحقیقات ما نشان می‌دهد که حتی مقدار کمی از فعالیت شدید می‌تواند به کاهش خطر مرگ زودهنگام کمک کند.

نتایج مطالعات قبلی نشان می‌دهد که تمرینات اینتروال با تلاش‌های شدید کوتاه اغلب برای افراد مسن از جمله کسانی که اضافه وزن دارند یا چاق هستند، مناسب است.

نتایج این مطالعه در نشریه JAMA Internal Medicine منتشر شده است.

مقالات دیگر:ایمپلنت آلمانی

پُررنگ‌کردن نماد پهلوانی به تقویت هویت جمعی کمک می‌کند

شهردار کرمان در دیدار با اساتید و نخبگان:
پُررنگ‌کردن نماد پهلوانی به تقویت هویت جمعی کمک می‌کند
شهردار کرمان گفت: در برگزاری جلسات با نخبگان شهر، درگیر تشریفات نیستم و حضور این افراد برای ما مغتنم است.
 سعید شعرباف، در دیدار با اساتید و نخبگان که با حضور معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار و مدیر بازرسی شهرداری کرمان برگزار شد، هدف از برگزاری جلسات ماهانه با حضور اساتید و نخبگان فعال حوزه شهری را مبتنی بر بررسی عملکرد شهرداری در حوزه‌های مختلف شهری دانست و گفت: بخشی از پیشنهادها، کوتاه‌مدت است و می‌تواند به شهرداری کمک کند و در بازه کم‌تر از یک سال اجرایی شود.

وی، بخش دیگر موضوعات را مبتنی بر نقد و بررسی عملکرد‌های شهرداری دانست و گفت: باید خودمان را به مورد انتقاد قرار گرفتن عادت دهیم و اینکه انتقاد ازسوی نخبگان یا افراد عادی مطرح شود، برای ما فرقی نمی‎کند.

شهردار کرمان افزود: در برگزاری جلسات با نخبگان درگیر تشریفات نیستم؛ زیرا نه‌تن‌ها عملکرد شهرداری مورد نقد و بررسی قرار می‌گیرد؛ بلکه گفتمانی ایجاد می‌شود و حضور این افراد حتی اگر نتیجه‌ای نداشته باشد، در حد گفت‌وشنود، برای ما مغتنم است.

شعرباف، با بیان اینکه موضوع‌های مطرح‌شده ازسوی نخبگان بیشتر در زمینه فرهنگی است، به مدلی در مدیریت شهری مبتنی بر شش سرمایه اشاره کرد.

وی، این مدل را معیاری برای مقایسه و ارزیابی مدیران شهری دانست و ادامه داد: در این مدل مدیریتی، سرمایه‌های شهری مبتنی بر سرمایه‌های فرهنگی، هویتی و نخبگانی هستند که به‌عنوان سرمایه‌های نامشهود تلقی می‎شوند.

شهردار کرمان، سه سرمایه مادی، سرمایه‌های دست‌ساخته مانند پل و پارک و همچنین سرمایه‌های طبیعی و داشته‌های شهر را سرمایه‌های مشهود اعلام کرد و افزود: طبق این مدل، مدیری موفق است که این شش سرمایه را به حداکثر برساند و با نگاه اقتصادی، پیش برود.

شعرباف ادامه داد: در مدل مدیریت شهری مبتنی بر شش سرمایه، هدف سود اقتصادیِ صِرف نیست و منبع سرمایه‌های مشهود و منابع تولیدی، سرمایه‌های نامشهود تلقی می‌شوند.

وی، با بیان اینکه در سرمایه‌های نامشهود، تأکید بر هویت است و هویت ریشه اصلی محسوب می‌شود و در ساختار فرهنگی این مقوله وجود دارد، ادامه داد: در قرن حاضر، به هویت و محوریت انسان، توجه بیشتری می‌شود.

شهردار کرمان، از وجود چهار عنصر اصلی در مبانی فرهنگی و هویتی شهر کرمان خبر داد و گفت: در این خصوص چاره‌ای جز رجوع به این عناصر نداریم؛ چراکه این موارد تشکیل‌دهنده سرمایه‎های نامشهود ما هستند.

شعرباف، ازجمله سرمایه‌های شهری را حوزه گروه‌های مرجع و نخبگانی دانست و گفت: این مورد مبتنی بر نخبگان و خواصی است که تأثیرگذاری عمیقی در جامعه دارند.

وی، مورد دوم را گروه‌های مرجع و گَعده‌های تربیتی دانست و خاطرنشان کرد: در این خصوص باید به داشته‌های موجود در کرمان و اینکه چند گعده تربیتی و گروه مرجع در شهر وجود دارد و این‌ها کجا هستند و شهرداری در این زمینه چه نقشی می‌تواند داشته باشد، توجه کنیم.

شهردار کرمان تأکید کرد: در حوزۀ سرمایه‌های هویتی، کرمان ازجمله شهر‌هایی است که توانسته هویت خویش را حفظ کند؛ زیرا یک پیمایش اجتماعی نشان می‌دهد یک کرمانی، هنوز از هویت، گویش و لهجه خود دفاع می‌کند.

شعرباف افزود: هویت جمعی در کرمان، ریشه‌ای دارد که از فرهنگ پهلوانی، خوش‌خلقی و نجابت سرچشمه می‌گیرد؛ بنابراین، فارغ از نماد‌های دیگر، پُررنگ‌کردن نماد پهلوانی در کرمان، به تقویت هویت جمعی کمک می‌کند.

وی، حوزه فرهنگی را مبتنی بر کتاب و تفریح و ورزش دانست و گفت: در این خصوص شهرداری می‌تواند نقش مؤثری داشته باشد؛ چراکه هر نهاد عمومی و خصوصی در زمینۀ کتاب کار کند، شهرداری پای کار است و با تبلیغات محیطی، حتی از بخش خصوصی نیز حمایت می‌کند.

شهردار کرمان، حوزۀ تفریح و ورزش را نیز مهم دانست.

مقالات دیگر: مهماندار برای پذیرایی

ظروف کرایه ازگل

وی همچنین خاطرنشان کرد: در صورتی که اِلمان‌های داخلی خود را پُررنگ و تقویت کنیم، آسیب‌ها کمتر می‌شود.

شعرباف، با بیان اینکه بخشی از موارد فرهنگی مطرح‌شده در این جلسه، برعهده شهرداری است، افزود: باید به تصویر مشترک فرهنگی برسیم و برای آن تلاش می‎کنیم.

در ادامۀ این جلسه، مدیر بازرسی شهرداری کرمان، با اشاره به دستور شهردار مبنی بر برقراری ارتباط و تعامل بیشتر با دانشگاه و استفاده از تجربیات اساتید و نخبگان در حوزه‌های مختلف، گفت: از اساتید دانشگاه شهید باهنر و آزاد اسلامی و کسانی که در حوزه اقدامات محله‌محورحرفی برای گفتن داشتند، دعوت شده است.

مرتضی هوش‌هویدا، ضمن ابزار امیدورای از اینکه این جلسه، آغازگر تشکیل گروه‌ها و کمیسیون‌های تخصصی شود، افزود: قصد داریم با جمع‌آوری نظرات مختلف، این موارد در برنامه‌های شهری گنجانده شده و موضوعات شهری با نگاه علمی و دقیق‌تر پیگری شود.

عضو هیأت علمی دانشگاه نیز، با بیان اینکه برگزار‌ی جلسات با اساتید طرح خوبی است و استفاده از نظرات کارشناسان در حوزه‎های مختلف، پیش از این نیز وجود داشته است، گفت: طرح‌های شهری، باید شناسنامه داشته باشد تا فواید، میزان هزینه، بودجه و دستگاه‌های مشترک در طرح ذکر شود و کارشناسان متعدد آن را امضا و تأیید کنند.

کازرونی، بر توجه بیشتر به ورودی‌های شهر تأکید کرد و ادامه داد: با وجود مرقد مطهر سردار بزرگ حاج‌قاسم سلیمانی، مهمانان زیادی داریم و باید برای جبران کمبود سرویس‎های بهداشتی در شهر فکری کنیم.

وی همچنین پیشنهاد داد بر روی بیلبورد‌های شهری، از کلمات قصار شهید سلیمانی بیشتر استفاده شود و فرهنگ کتابخوانی نیز مورد توجه قرار گیرد.

دیگر عضو هیأت علمی دانشگاه هم، با اشاره به اهمیت کارکردن در حوزه‌های اجتماعی به‌خصوص خانواده، گفت: اگر در حوزه خانواده به‌درستی عمل کنیم، مشکلات اجتماعی نیز کاهش می‌یابد.

کریم‌زاده، با اشاره به افزایش آمار طلاق در استان به‌خصوص در شهر کرمان، گفت: در حوزۀ فرهنگی، کار خاصی انجام نمی‎شود؛ درحالی‌که آموزش در این زمینه می‎تواند کمک‌کننده باشد.

وی، نه‌تن‌ها ارتباط زوجین، بلکه چگونگی تربیت فرزند را چالش دیگری دانست و ادامه داد: شهرداری با در اختیار داشتن فرهنگسراها، می‌تواند در راستای وظیفه اجتماعی خود، نقش پُررنگی داشته باشد.

یکی دیگر از اعضای هیأت علمی دانشگاه نیز، با بیان اینکه برگزاری جلسات و داشتن نگاه نخبگانی، درنهایت باید خروجی قابل قبولی داشته باشد، بزرگترین مسأله کرمان را ترافیک شهری و شبکه حمل‌ونقل عمومی دانست.

افضلی، با بیان اینکه هرچند کار‌هایی برای نوسازی و توسعه شبکه حمل‌ونقل عمومی انجام شده، اما با شبکه اصلی و آرمانی یک کلان‌شهر، فاصله زیادی داریم، تأکید کرد: اگر به‌جای پراکنده‌کاری، هدفمند کار کنیم، بهتر به نتیجه می‌رسیم.

دیگر عضو هیأت علمی دانشگاه هم، به اهمیت جایگاه والای مردمی‌بودن و مردم‌داری در شهرداری اشاره کرد و گفت: این موضوع در کنار کار‌های عمرانی، اجتماعی و فرهنگی، باید دیده شود.

میرزاده، با بیان اینکه نور مناسب در معابر شهر کرمان وجود ندارد و این موضوع به زیبایی بصری و روحیه مردم لطمه وارد می‌کند، بر ایجاد سازِکار مناسب برای نصب بیلبورد‌های شهری نیز تأکید کرد.

وی، بر اصلاح ورودی‌های شهری، کاشت درختان مثمر و استفاده از ظرفیت فیلم برای جا انداختن گویش و فرهنگ کرمانی نیز تأکید کرد.

عضو دیگرِ هیأت علمی دانشگاه هم، مشکل بزرگ در اجتماع امروز را نبود هویت اجتماعی به‌خصوص در نسل جوان دانست و با بیان اینکه هویت از ملیت عمیق‌تر است، ادامه داد: باید در مسیر هویت‌بخشی بیشتر تلاش کنیم که شهرداری در این زمینه می‌تواند نقش مؤثری داشته باشد.

همت‌پور بیان کرد: اگر هویت ایرانی و اسلامی را برای خودمان تعیین کرده‌ایم، نیاز است با چارچوب مشخص و با پیوندِ در گذشته برای نهادینه کردن آن تلاش کنیم و اجازه ندهیم تا جوانان ما به سمت غرب‌گرایی سوق داده شوند.

وی، بر لزوم وجود برنامه‎ای جامع درخصوص نماد‌های شهری و نوع ساخت‌و‌ساز‌ها که به هویت برمی‌گردد، تأکید و تصریح کرد: متأسفانه نما‌های ایرانی در معماری و نما به فراموشی سپرده شده است.

در ادامۀ این جلسه، شفیعی، عسکری و شیخ‌پور و دیگر اعضای هیأت علمی و جامعه نخبگانی حاضر در جلسه، موضوعاتی ازجمله استفاده از تجربیات اساتید در آموزش‎های فرهنگسراها، توجه به حوزه زنان، استفاده از ظرفیت طلاب در فرهنگسراها، رفع مشکلات محله‌های شهر با رویکرد محله‌محوری و تبدیل پارک‌ها به فرصت‌های اجتماعی را مطرح کردند.

همچنین ارائه طرح مادرانه برای تولد حضرت زهرا (س) در پارک بانوان، کاشت گل‌ها و درختان مثمر و استفاده از ظرفیت پارک‌ها برای کاشت گل‌ها و گیاهان دارویی، ازجمله پیشنهاد‌های مطرح‌شده ازسوی اساتید بود.

منبع: https://www.yjc.news/