رییس مرکز مدیریت پیوند و بیماریهای وزارت بهداشت با بیان اینکه سالانه حدود ۳ هزار پیوند کلیه در ایران انجام میشود، گفت: اقدامهای مربوط به تخصیص کلیه زیر نظر مستقیم وزارت بهداشت اتفاق میافتد و پیوند کلیه از فرد زنده هم کاملا مشخص و نظاممند شده است.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، مهدی شادنوش، رییس مرکز مدیریت پیوند و بیماریهای وزارت بهداشت همزمان با هفته حمایت از بیماران کلیوی، درباره وضعیت بیماران کلیوی در کشور، گفت: تاکنون تعداد ۵۲هزار و ۳۸۳ بیمار دچار نارسایی کلیه، تحت عمل پیوند کلیه قرار گرفتهاند. همچنین در حال حاضر در کشور ۳۷هزار و ۱۸۵ بیمار در کشور تحت درمان به روش دیالیز داریم. از بین این بیماران ۳۶هزار و ۲۸۵ بیمار تحت دیالیز خونی و ۹۰۰ بیمار نیز تحت دیالیز صفاقی قرار دارند.
وی افزود: باید توجه کرد که هزینه یک بیمار دیالیز خونی معادل ۷۵ میلیون تومان و هزینه یک بیمار دیالیز صفاقی بالغ بر ۱۲۴ میلیون تومان است که البته این هزینهها در کشورمان تحت پوشش بیمه قرار دارند.
شادنوش با بیان اینکه در حال حاضر ۸۴۰۰ ماشین دیالیز فعال در کشور وجود دارد، گفت: البته توزیع دستگاههای دیالیز در کشور به صورت متوازن انجام نمیشود، بلکه توزیع دستگاههای دیالیز در هر دانشگاه بسته به تراکم بیماران متفاوت است. باید توجه کرد که به ازای هر یک دستگاه دیالیز در کشور ۴.۳ بیمار وجود دارد. در حال حاضر ۶۴۲ بخش دیالیز خونی در کشور وجود دارد. در عین حال برای توسعه بخشهای دیالیز برنامه سالانه در وزارت بهداشت وجود دارد و حداقل سالانه ۵۰۰ دستگاه دیالیز به ناوگان دیالیز کشور افزوده میشود.
مقالات بیشتر:شیشه بری مرزداران
وی با اشاره به خدمات وزارت بهداشت برای بیماران کلیوی، اظهار کرد: خدمات دیالیز خونی و صفاقی برای بیماران کلیوی در کشور به صورت رایگان انجام میشود. همچنین خدمات مربوط به پیوند کلیه نیز به صورت رایگان است. در عین حال داروهای اساسی و مورد نیاز بیماران کلیوی هم به صورت رایگان در دسترسشان قرار میگیرد. برای این بیماران در معاونت درمان بستههای حمایتی وجود داشته و هزینههای مرتبط با بیماریهای زمینهای در بیماران کلیوی تحت پوشش سازمانهای بیمهگر قرار دارد.
شادنوش با بیان اینکه حدود ۹۰ درصد بیماران کلیوی نیازمند پیوند کلیه هستند، گفت: البته این موضوع شرایطی دارد و بیمار کلیوی تحت شرایطی میتواند عمل پیوند کلیه را انجام دهد. شرایطی مانند نداشتن مشکلات قلبی و گوارشی، بدخیمیها، آنرمالیهای شکمی و دستگاه ادرار و سن بالا در انجام پیوند کلیه مورد توجه قرار میگیرند. باید توجه کرد که تقریبا سالانه حدود ۳۰۰۰ پیوند کلیه در کشور انجام میشود.
اقدامات وزارت بهداشت برای پایان کلیهفروشی
وی گفت: در سال گذشته ۴۲۰ مورد پیوند کلیه از اهداکننده زنده و ۸۲۲ مورد پیوند کلیه از اهداکننده مرگ مغزی انجام شده است. بنابراین در مجموع ۱۲۴۲ مورد پیوند کلیه در سال ۱۳۹۹ انجام شده است.
شادنوش درباره اقدامات وزارت بهداشت برای جلوگیری از خرید و فروش کلیه، گفت: باید توجه کرد که از سال ۱۳۹۸ دستورالعمل اجرایی پیوند کلیه از اهداکنندگان زنده در بیمارستانهای مجاز ابلاغ شد. همچنین لیست انتظار اهداکنندگان زنده و گیرندگان کلیه راهاندازی شد و تخصیص عضو کلیه از اهداکنندگان زنده و مرگ مغزی در وزارت بهداشت متمرکز شد. بر این اساس اقدامات مربوط به تخصیص کلیه در کشور مستقیما تحت نظر وزارت بهداشت اتفاق میافتد. پیوند کلیه از فرد زنده هم کاملا مشخص و نظاممند شده است. مردم هم اگر ادعایی در این زمینه میشنوند، با دید تردید به آن نگاه کرده و بدانند که کلاهبرداری است؛ چراکه راهی غیر از مسیر تعیین شده از سوی وزارت بهداشت برای پیوند کلیه وجود ندارد.
شادنوش همچنین گفت: اقدام دیگر وزارت بهداشت این است که اطلاعات بیماران پیوند اعضای دریافتکننده دارو، در سامانه بیماریهای نادر وزارت بهداشت ثبت شده است. باید توجه کرد که تاکنون ثبت ۱۱ نوع بیماری در این سامانه تمام شده که مجموعا و همراه با بیماران دریافتکننده انسولین بیش از ۸۰۰ هزار نفر در این سامانه ثبت شدهاند. در عین حال برنامهریزی کردهایم که ۲۰ نوع بیماری در سامانه بیماریهای نادر وزارت بهداشت ثبت شود.
مقالات دیگر:مراقبت از سالمند
محمود محمودزاده گفت: با هدف ازدواج مجردها و حل مشکل پیری جمعیت، اکنون پنج گروه از افراد، فارغ از اینکه متاهل یا سرپرست خانوار باشند میتوانند در نهضت ملی مسکن ثبتنام کنند.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، «محمود محمودزاده» امروز (شنبه) درباره جزییات ثبتنام مجردها در طرح نهضت ملی مسکن افزود: در گذشته فقط زنان ۳۵ سال و نخبگان علمی و معلولان جسمی حرکتی امکان ثبتنام در طرح مسکن را داشتند، اما در مصوبه اخیر مردان مجرد ۴۵ سال و بیماران خاص هم میتوانند برای داشتن مسکن در سامانه «ثمن» ثبتنام کنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: رشد جمعیت کاهش زیادی یافته و ما اکنون در طرحهای مسکن به دنبال ایجاد مکانیزمی برای تشکیل خانواده و حل پیری جمعیت هستیم.
وی بیانداشت: بر این اساس اکنون پنج گروه از افراد فارغ از اینکه متاهل یا سرپرست خانوار باشند میتوانند در طرح نهضت ملی مسکن شرکت کنند.
محمودزاده توضیحداد: یکی از نکات مهم در رابطه با قانون جمعیت این است که بتوانیم فضایی ایجاد کنیم تا افرادی که در سن ازدواج هستند (که البته خود این سن باید تعریف شود) انگیزهای برایشان ایجاد شود تا اگر مشکل آنها برای تاهل، مسکن است حل شود.
وی تصریحکرد: تصمیم برای ورود مردان مجرد ۴۵ ساله به طرح نهضت ملی مسکن نیز در راستای همین سیاست است.
معاون وزیر راه و شهرسازی اضافهکرد: مجردان ۴۵ ساله دو بخش هستند، افرادی که قصد ازدواج ندارند اما در این سن نیازمند داشتن مسکن هستند و بخشی دیگر هم افرادی هستند که فقدان مسکن دلیل عدم اصلی ازدواج آنان است.
به گفته محمودزاده، افراد ۴۵ ساله بعد از ۲۰ سال کار پساندازی دارند اما شاید نتوانند در بازار مسکن که اکنون در شرایط تورمی به سر میبرد خانهای پیدا کنند، بر این اساس دولت با مشارکت این گروه در نهضت ملی مسکن به دنبال خانهدار شدن و در نهایت حل مشکل ازدواج آنان است.
مقالات بیشتر:شیشه بری غرب تهران
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با اشاره به موافقت شورای عالی مسکن با کلیات ثبتنام سایر مجردها در طرح نهضت ملی مسکن، گفت: این پیشنهاد هنوز وارد بررسی جزییات نشده و در حال تهیه آن هستیم، اما ثبتنام سایر مجردها در نهضت ملی مسکن مشروط است به این معنی که موقع تحویل واحد مسکونی باید متاهل باشند.
وی در پاسخ به این سوال که سایر مجردها در کدام مرحله از ثبتنام واحد مسکونی باید تاهل خود را به دولت اثبات کنند، ادامهداد: این گروه باید هنگام تحویل مسکن متاهل باشند و اگر در زمان تحویل واحد مسکونی خود متاهل نباشند خانه به آنان تحویل داده نمیشود.
قصد دولت سیزدهم بر این است که با ساخت چهار میلیون واحد مسکونی، کسری مسکن در کشور را جبران کند. اکنون ثبتنام از طریق سامانه «ثمن» به آدرس saman.mrud.ir انجام میشود و متقاضیان از ۲۷ مهرماه ثبتنام در سامانه ثمن را آغاز کرده و تا ۱۵ آذر فرصت دارند برای ثبتنام در این سامانه اقدام کنند. تشکیل بانک زمین، راهاندازی صندوق توسعه مسکن، افزایش رقم تسهیلات و امکان ثبتنام بدون محدودیت همزمان با آغاز شروع ساخت ۱۶۰ هزار واحد مسکونی، بخشی از تلاش ۱۰۰ روزه دولت سیزدهم برای تبدیل کشور به کارگاه عمرانی مسکن است که انجام آنها توانست در توقف رشد قیمتها در فصل پاییز تاثیر بگذارد.
مقالات دیگر:رنگ و مش کار غرب تهران
عصر ایران:پیانوی زمینی ما حدود ۹ متر طول دارد و ساخت آن سه ماه طول کشیده است. این پیانو بهزودی در گنجینۀ موسیقی ارمنیان جلفای نو نصب میشود و در مراسمی از آن رونمایی خواهد شد.
دو جوان طراح ایرانی، به سفارش شورای خلیفه گری ارامنه اصفهان، یک پیانوی زمینی ساختهاند.
فرید خیری، یکی از طراحان و سازندگان این پیانو به ایسنا میگوید: ایدۀ اولیه ساخت پیانوی زمینی از سوی مهندس معطری که امر طراحی و معماری این بخش از گنجینه موسیقی را بر عهده داشتند به ما داده شد.
او ادامه میدهد: بعد از پذیرش این پیشنهاد با همراهی همکارم احمد بینا، فاز نخست، یعنی تحقیق و پژوهش را شروع کردیم و با بررسی نمونههای مشابه خارجی به یک طرح اولیه رسیدیم.
خیری تصریح میکند: در گام بعدی نمونۀ اولیه را ساختیم. چند ماه وقت صرف این نمونه شد تا در نهایت به خروجی نهایی پیانو برسیم.
به گفتۀ طراح یکی از نخستین های پیانوی زمینی در ایران، ساخت این پیانو دو چالش بزرگ داشته؛ یکی داشتن تمامی اکتاوها و دیگری قابلیت خاموش شدن. او دراینباره توضیح میدهد: اصرار مسئول گنجینه موسیقی ارمنیان جلفای نو این بود که پیانو، در حد امکان پیانوی واقعی باشد و تمام اکتاوها با پردهها و نیمپردههای آن کار کنند. به دلیل همین سختگیری، پیانویی که ساختهایم از معدود پیانوهای زمینی جهان است که در آن هم نت سفید کار میکند و هم نت مشکی.
مقالات بیشتر:آموزشگاه پیانو غرب تهران
خیری میافزاید: از آنجا که این پیانو قرار است در ابتدای ورودی حیاط گنجینه موسیقی نصب شود، باید طوری آن را طراحی میکردیم که هم توان بالایی برای تحمل عبور مداوم افراد داشته باشد و هم در مواقعی که کسی از روی آن عبور نمیکند، خاموش شود که خوشبختانه این چالش را هم با موفقیت پشت سر گذاشتیم.
سازندۀ این پیانوی زمینی، میگوید: پیانوی زمینی ما حدود ۹ متر طول دارد و ساخت آن سه ماه طول کشیده است. این پیانو بهزودی در گنجینۀ موسیقی ارمنیان جلفای نو نصب میشود و در مراسمی از آن رونمایی خواهد شد.
مقالات دیگر:محضر عقد شیک