افزایش مشکلات اسکلتی-عضلانی و حرکتی در پاندمی کرونا/فیزیوتراپی به کمک بیماران می‌آید

رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران نسبت به افزایش مشکلات اسکلتی-عضلانی و حرکتی در دوران پاندمی کرونا هشدار داد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران نسبت به افزایش مشکلات اسکلتی-عضلانی و حرکتی در دوران پاندمی کرونا هشدار داد.

فیزیوتراپیست احمد موذن زاده رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران با اعلام این خبر گفت: زندگی شهرنشینی، چاقی، کم تحرکی باعث افزایش تعداد بیمارانی که مشکلات اسکلتی -عضلانی و حرکتی دارند طی سال‌های اخیر بوده، اما در یکسال و نیم گذشته به واسطه پاندمی کووید ۱۹ مشکلات بیشتری برای مردم ایجاد کرده است.

مقالات مشابه:فیزیوتراپی در منزل پاسداران

وی گفت: این مشکلات پس از مرحله حاد بیماری و خصوصا مشکلات تنفسی عمدتا ناشی از کم شدن فعالیت فیزیکی، ضعف عضلانی و در منزل ماندن افراد است که همین مسئله باعث چاقی، بی تحرکی و کاهش توان فیزیکی در این افراد شده است.

رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران عنوان کرد: دور کاری،   دور ماندن از محیط‌های اجتماعی، کلاس‌های مجازی و پرخوری همه‌ی این‌ها باعث فقدان فعالیت فیزیکی روزمره و ضعف حرکتی، افزایش وزن و بروز عوارضی، چون پوکی استخوان، چاقی، فشارخون و دیابت حتی برای جوانان و فرزندانمان شده است.

وی گفت: نیاز به فیزیوتراپی و آموزش‌های مناسب از نظر پیشگیری، درمان و بازتوانی بیشتر از قبل احساس می‌شود و باید اطلاعات لازم را به آحاد مردم بخصوص به کودکان و نوجوانان بدهیم که به چه نحو باید فعالیت فیزیکی و فعالیت‌های ورزشی خود را حتی در محیط منزل تنظیم کنند.

موذن زاده اظهارداشت: رژیم غذایی سالم، پیاده روی روزانه به مدت چهل دقیقه، قرار گرفتن در معرض نور آفتاب، ورزش‌های مناسب مانند ایروبیک، نرمش و دوچرخه سواری می‌توانند از بروز مشکلاتی مانند پوکی استخوان، فشارخون، دیابت و چاقی در سنین بالاتر پیشگیری کند.

وی ادامه داد: نقش فیزیوتراپی در بیماری کرونا بسیار پر رنگ بوده به این صورت که ما در مراحل حاد و تحت حاد کرونا با ورزش‌های تنفسی و بازتوانی تنفسی توانستیم نقش خودمان را ایفا کنیم و وضعیت تنفسی بیماران را به حالت عادی برگردانیم و در واقع مقابله کنیم با عوارضی که محدودیت‌های فیزیکی و زجر تنفسی در مراحل اولیه این بیماری برای بیماران ایجاد میکند.

موذن زاده گفت:در شرایط مزمن‌تر با توجه به اینکه این بیماری فرد را ناتوان و قدرت فیزیکی فرد را کاهش می‌دهد و حجم عضلات و ناتوانی‌های حرکتی برای فرد ایجاد میکند، تلاش کردیم با آموزش‌های مناسب و انجام ورزش‌های تقویتی و درمان مشکلات اسکلتی-عضلانی که بیماری کرونا برای مبتلایان ایجاد میکند هرچه سریع‌تر فرد را به محیط کار، زندگی و فعالیت اجتماعی برگردانیم.

رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران توصیه کرد:مردم می‌توانند در فضای آزاد با استفاده از ماسک و  رعایت فاصله گذاری روزانه حداقل ۴۰ دقیقه پیاده روی سریع داشته باشند و استفاده از نور آفتاب، تغدیه مناسب همراه با مصرف مکمل‌هایی مانند زینک، کلسیم و ویتامین سی می‌تواند به حفظ سلامتی، افزایش قدرت سیستم ایمنی و پیشگیری از بروز بیماری کرونا کمک کند.

 

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: ۲۵ تیرماه انتخابات سراسری هیات مدیره‌های نظام پزشکی در سطح کشور بصورت حضوری برگزار خواهد شد که خوشبختانه در اغلب شهر‌ها بخصوص در مراکز استان‌ها و شهر‌های بزرگ همکاران فیزیوتراپیست ما کاندیدا هستند و به امید خدا به شکل فراگیری در این انتخابات مشارکت خواهیم کرد و تمامی اعضای جامعه پزشکی خصوصا همکاران فیزیوتراپیست را دعوت به حضور و شرکت در این انتخابات و صیانت از حقوق حرفه‌ای جامعه پزشکی از طریق انتخاب هیات مدیره‌های توانمند نظام پزشکی مینمایم.

کودک‌آزاری؛ رتبه اول تماس با اورژانس اجتماعی

آسیب‌های اجتماعی زنجیره وار هستند و با افزایش یک آسیب اجتماعی، آسیب‌های دیگر نیز افزایش می‌یابد. مثلا با افزایش اعتیاد و مشکلات اقتصادی و معیشتی و...، طلاق نیز افزایش می‌یابد.

شفاآنلاین>سلامت>کارشناس مسئول اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: کودک آزاری و همسر آزاری در صدر علل تماس مردم با اورژانس اجتماعی است.

به گزارش شفاآنلاین:آمنه سماوات در این باره گفت: دلیل کودک آزاری تنها ناشی از آسیب‌های اجتماعی نیست بلکه گاه به دلیل عدم آگاهی یا نبود مهارت در فرزند پروری رخ می‌دهد.

وی با اشاره به خط تماس ۱۲۳ اورژانس اجتماعی، گفت: بیشترین تماس مردم با اورژانس اجتماعی در رتبه اول به دلیل کودک آزادی و در رتبه دوم به علت همسر آزاری است.

به گفته سماوات ، بر اساس آمار موجود در چند سال اخیر شاهد افزایش خدمات اورژانس اجتماعی هستیم که دلیل اصلی آن ، شناخته شدن خط ۱۲۳ و اورژانش اجتماعی به عنوان نهاد حمایت کننده و اعتماد جامعه به حمایت کنندگی این نهاد است و بخشی دیگر نیز به دلیل آسیب نو پدید فضای مجازی و اینترنت و ماهواره است.

مقالات مشابه:کلینیک ترک اعتیاد مرزداران

سماوات ادامه داد: آسیب‌های اجتماعی زنجیره وار هستند و با افزایش یک آسیب اجتماعی، آسیب‌های دیگر نیز افزایش می‌یابد. مثلا با افزایش اعتیاد و مشکلات اقتصادی و معیشتی و...، طلاق نیز افزایش می‌یابد.

وی گفت: شناسایی آسیب‌های اجتماعی براساس پژوهش‌ها و آمارها و آموزش مهارت‌های مرتبط با پیشگیری، می‌تواند نقش کمک کننده‌ای در کاهش آسیب‌های اجتماعی داشته باشد. عوامل آسیب‌های اجتماعی بسیار زیاد است و در بررسی مسائل و آسیب‌های اجتماعی باید عوامل زیستی، روانی، محیطی که تاثیر گذارند مورد بررسی قرار گیرد و علت به وجود آمدن یک آسیب اجتماعی مشخص شود تا بتوان راه درمان متناسب را انتخاب کرد.

مقالات دیگر:مرکز توانبخشی سالمندان

مرکز فیزیوتراپی میامی راه اندازی شد

مرکز فیزیوتراپی میامی راه اندازی شد
نماینده شورای اجرایی هلال احمر در شهرستان میامی از راه‌اندازی مرکز فیزیوتراپی در این منطقه خبر داد.
به گزارش خبرگزاری بسیج از سمنان؛ رضا فتحی نماینده شورای اجرایی هلال احمر در شهرستان میامی با اشاره به چگونگی سر آغاز این مرکز در گفت وگو با بسیج گفت:
مرکز فیزیوتراپی با اعتبار ۵ میلیارد ریال به همت خیرین و جمعیت هلال احمر شهرستان میامی راه‌اندازی شد.

فتحی با توجه به گستردگی موقعیت جغرافیایی منطقه و محرومیت مردم از داشتن امکانات بهداشتی و درمانی بیان کرد: با توجه به کمبود بودجه هلال احمر میامی ، براساس مصوبه‌ای توسط شورای اداری این اورگان برای تأسیس مرکز فیزیوتراپی میامی تدوین شد.

وی با اشاره به امکانات این مرکز تصریح کرد: با استفاده از اعتبار مذکور دستگاه هایی ماننده الکترو تراپی و مکاتراپی که مخصوص فیزیوتراپی را خریداری نموده و مشغول خدمت رسانی به کلیه اقشار مختلف هستیم، امکانات به کار رفته باعث شده که جایگاهی ممتاز شرق استان سمنان داشته باشیم.

نماینده شورای اجرایی هلال احمر اظهار داشت: هم اکنون این مرکز در حوزه فنی و حرفه ای شهرستان مستقر و به کار خود ادامه می دهد، امیدواریم در گام بعدی با کمک خیرین یاری رسان اقدام به احداث ساختمان این اورگان کنیم.

تشدید آسیب‌های اجتماعی با دکان‌های مشاوره مجازی و روانشناس‌نماها

«جوان» در گفتگو با کارشناسان وضعیت صفحات مجازی روانشناسی را مورد بررسی قرار داده‌است.

هزینه‌های 400 ‌،500 هزار تومانی به ازای 45 دقیقه مشاوره یا نگرانی از کرونا و آلوده شدن به این ویروس موجب شده تا بازار مشاوران مجازی داغ شود و صفحات روانشناسی و مشاوره در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی دنبال‌کنندگان میلیونی پیدا کند. صفحات و مشاوره‌هایی که خیلی وقت‌ها توصیه‌ها و راهکارهایشان چندان عقلانی هم نیست چه برسد به علمی! همین مسئله موجب می‌شود تا افرادی که به روانشناسان و مشاوران مجازی اعتماد می‌کنند، گاهی وقت‌ها بیشتر از اینکه مشکلاتشان حل شود، از راه‌حل‌های نادرست و غیر‌علمی مشاوران مجازی آسیب ببینند، اما بیمه نبودن خدمات مشاوره و روانشناسی و هزینه‌های بالای این خدمات در کنار چالش‌های کرونا، بازار روانشناس نماهای مجازی را داغ کرده‌است. حالا به گفته رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره تاکنون برای بیش از 3،‌4 هزار سایت و صفحه مجازی روانشناسی و مشاوره پرونده تشکیل و به آنها تذکر داده شده‌است. این آمار در عین حال از رها‌شدگی فضای مجازی و بروز نوعی ولنگاری در این فضا هم حکایت دارد که یک روز خود را به شکل فعالیت روانشناس‌نماها در صفحات مشاوره و روانشناسی و چالش برای افراد و خانواده‌ها نشان می‌دهد و روز دیگر به صورت صفحاتی برای قاچاق زنان و دختران سر بر می‌آورد.

مقالات مشابه:بهترین مشاور و روانشناس تهران

با گشتی در فضای مجازی و صفحات اینستاگرامی و کانال‌های تلگرامی تعداد زیاد صفحات روانشناسی و مشاوره شما را متعجب خواهد کرد؛‌صفحاتی که با توصیه‌های روانشناسی سعی در جلب مخاطب دارند و گاهی فالوورهای این صفحات چندین میلیون نفر است. ماجرا جایی عجیب‌تر می‌شود که می‌بینیم برخی از این صفحات در موارد یکسان توصیه‌هایی متفاوت یا حتی متضاد دارند! ادمین‌های این صفحات بعد از جلب مشتری و افزایش فالوور در کنار فعالیت‌های اقتصادی تبلیغاتی، حتی مشاوره‌های آنلاین هم می‌دهند و گاهی دستمزدهای آنچنانی هم می‌گیرند،‌اما بسیاری از این مشاوره‌ها و توصیه‌ها به جای آنکه راهگشا باشد و مشکلات خانوادگی و فردی افراد را حل کند، به تعمیق اختلافات خانوادگی و مشکلات و آسیب‌های اجتماعی منجر می‌شود؛‌چراکه فرد مشاور‌نما با دکان مجازی‌اش اصلاً روانشناس یا مشاور نیست!‌

4 هزار پرونده از تخلفات دکان‌های مشاوره مجازی

محمد حاتمی، رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره با تأکید بر اینکه مدیریت مشاوره‌های روانشناسی در فضای مجازی یکی از دغدغه‌های اصلی این سازمان است، می‌گوید:«‌متأسفانه در داخل و خارج افرادی خود را روانشناس و مشاوره معرفی کرده و حرف‌های زیبایی می‌زنند و ارتباط برقرار می‌کنند و در نهایت نرخ آسیب‌های اجتماعی و روانی را افزایش می‌دهند.»

به گفته رئیس انجمن روانشناسی و مشاوره در اغلب موارد این افراد توصیه‌های غیر‌کارشناسی داده‌اند؛ به طوری که گزارشات زیادی در این خصوص داریم که اینها باعث اختلافات خانواده‌ها شده‌اند.

حاتمی در بیان برنامه‌های این سازمان برای مقابله با روانشناس نماهای مجازی‌ می‌افزاید:« تا آنجایی که توان داریم با این افراد مقابله می‌کنیم و در حال حاضر بیش از سه، چهار هزار صفحه و سایت بوده که برای آنها پرونده تشکیل یا تذکر داده‌ایم.»

وی با بیان اینکه نام افرادی که پرونده و پروانه نظام روانشناسی و مشاوره دارند روی سایت سازمان نظام روانشناسی هست، خاطر نشان می‌کند:«‌توصیه می‌کنم افرادی که در فضای مجازی هستند، حتماً شماره پرونده نظام روانشناسی و مشاوره را در صفحه مجازی خود بگذارند.»

‌ارتباط چهره به چهره اصل غیر قابل جایگزین مشاوره

محمد پیروی خامنه،‌روانشناس و مدرس دانشگاه در گفت‌وگو با «جوان» درباره فعالیت صفحات روانشناسی در فضای مجازی می‌گوید:«یک اصل مهم در مشاوره معمولاً برای آنکه خدماتی گرفته شود چهره به چهره بودن است، بدین معنا که من پزشک و مشاور باید مددجو و حرکات و رفتارش را ببینم و وی نیز من را ببیند و بخشی از برقراری ارتباط برای مشاوره و درمان با این دیدار چهره به چهره شکل می‌گیرد.»

از نگاه این روانشناس کمی اطلاعات کافی است تا خود فرد تفاوت بین مشاوره حضوری و توسط یک مشاور و روانشناس واقعی را با یک مشاوره و روانشناس‌نمای مجازی درک کند؛‌چراکه اختلاف راهنمایی‌ها و مشاوره‌های این افراد با یکدیگر خیلی فرق می‌کند،‌اما اگر فردی چندان اطلاعاتی در این باره نداشته‌باشد، تحت تأثیر عکس‌ها و جملات و فضای ساختگی و گول‌زننده این کانال‌ها و صفحات قرار می‌گیرد. البته هستند افرادی که واقعاً باسواد و مطلعند،‌اما در فضای مجازی هم فعالیت دارند، ولی در نهایت مشاوره‌های مجازی نمی‌تواند اثرگذاری مشاوره‌های رو در رو را داشته باشد.

این روانشناس در پاسخ به این نکته که یکی از دلایل اقبال مردم به این صفحات هزینه‌های بالای مراجعه به مشاور و روانشناس است،‌می‌گوید:«‌دولت و بیمه‌ها باید کمک کنند تا هزینه‌های مراجعه به روانشناس و مشاور پایین بیاید، چراکه هزینه اداره دفتر مشاوره بالاست. یا شرکت‌ها و ادارات می‌توانند با مراکز مشاوره قرارداد ببندند و بخشی از هزینه‌های این کار را تقبل کنند؛ چراکه حل مشکلات و چالش‌های خانوادگی می‌تواند در زمینه‌های دیگر نیز به بهبود کیفیت زندگی و عملکرد افراد منجر شود.»

خامنه با تأکید بر اینکه سلامت روان کمتر از سلامت جسم اهمیت ندارد،‌تصریح می‌کند: «مشکلات روانی می‌تواند مشکلات جسمی را ایجاد کرده یا تشدید کند.»

در روانشناسی نمی‌توان برای همه نسخه واحدی پیچید

امان الله قرایی مقدم، جامعه‌شناس و مدرس دانشگاه هم در گفت و گو با «جوان» ‌درباره صفحات روانشناسی و فعالیت روانشناس نماهای مجازی می‌گوید:«‌سؤال جامعه‌شناسی این است که روان شما، ‌خلقیات ونگرش شما را چه چیزی تشکیل می‌دهد؟ آیا ذاتی و فطری است یا اکتسابی یا ارثی است؟ شخصیت، رفتار و بینش شما بسته به محیط زندگی و خانواده فرق می‌کند. بنابراین نمی‌توان برای همه افراد نسخه واحدی پیچید و تفاوت‌های فردی در علم روانشناسی اجتماعی موضوعی بسیار مهم است.»

این استاد دانشگاه با تأکید بر تأثیر گروه و محیط زندگی روی شخصیت افراد می‌افزاید:«روانشناسی دانشی فرد‌گراست و نمی‌توان حتی درباره دو خواهر و برادر دو قلو یک نسخه واحد پیچید و بدیهی است، صفحات روانشناسی مجازی و مشاوره‌های آنلاین روانشناس نماها نسخه‌ای واحد برای همه افراد می‌پیچند و از دور دستی بر آتش دارند و برای تمام افراد یک توصیه دارند، در حالی که عوامل متعددی می‌تواند بر شرایط افراد تأثیر می‌گذارد.»‌ از نگاه وی باید مراجعه به روانشناس حضوری باشد و نمی‌توان از راه دور ارتباط مؤثری با مددجو برقرار کرد. این جامعه‌شناس هم دلیل اقبال به این صفحات را گرانی خدمات مشاوره و روانشناسی می‌داند.

‌بر زمین ماندن تأکید برنامه ششم توسعه برای بیمه خدمات مشاوره

آمار اختلالات روانشناسی در کشور با بیماری کرونا بیشتر هم شده‌است، این موضوع ضرورت ارزان شدن و در دسترس عموم قرار گرفتن این خدمات را پررنگ‌تر می‌کند، اما هزینه‌های بالای مشاوره و خدمات روانشناسی مردم را از مراجعه به این متخصصان باز می‌دارد. بیمه خدمات مشاوره و روانشناسی راه‌حلی است که می‌تواند این خدمات را برای عموم جامعه تسهیل کند،‌اما به‌رغم تأکید بند ج ماده ۱۰۲ برنامه ششم بر پیاده‌سازی بیمه مشاوره و خدمات روانشناختی تاکنون این اتفاق رخ نداده‌است. این در حالی است که بیماری‌های روان‌تنی و گسترش افسردگی و اختلالات روانی در جامعه می‌تواند کشور را با آسیب‌های اجتماعی بیشتری مواجه کند.

مرکز حمایت از بانوان باردار معتاد در مشهد راه‌اندازی می‌شود

مرکز حمایت از بانوان باردار معتاد در مشهد راه‌اندازی می‌شودمدیر بهزیستی شهرستان مشهد از راه اندازی نخستین مرکز حمایت از بانوان باردار گرفتار اعتیاد در این شهر خبر داد.

گروه آسیب های اجتماعی شهرآرانیوز | مدیر بهزیستی شهرستان مشهد از راه اندازی نخستین مرکز حمایت از بانوان باردار گرفتار اعتیاد در این شهر خبر داد.

به گفته مهدی نخعی،  این مرکز در حال حاضر به صورت آزمایشی از سوی دادستانی راه‌اندازی شده و ۵ مادر و کودک در آن تحت خدمات حمایتی می‌باشند.

مقالات مشابه:کلینیک ترک اعتیاد شهرک غرب

با یکی از خیرین رایزنی کرده‌ایم که یک ساختمان مناسب با ظرفیت بیشتر به این مرکز اختصاص دهد و ۷۰ درصد هزینه‌ها را خود خیر تأمین کند. البته شیوه‌نامه‌ی اجرایی اداره‌ی این مرکز توسط دادستانی و بهزیستی در حال تدوین است و چون پیشینه‌ی اجرایی در استان ندارد باید با پیشبرد شرایط، وضعیت سنجیده و بهینه شود.

نخعی با بیان اینکه در سطح کشور تنها یک مورد در تهران برای مدت کوتاهی دایر بوده گفت: مادران بارداری که گرفتار اعتیاد می‌باشند به صورت اختیاری یا اجباری به کمپ‌های ترک اعتیاد برده می‌شوند و بچه‌هایی که از این مادران متولد می‌شوند معمولا دچار اعتیاد هستند که نگهداری کودکان این مادران در خارج از کمپ و دور از مادر، با مشکلات زیادی روبرو است.

وی متذکر شد: در حال حاضر ۳۰ کودک معتاد که از مادران باردار معتاد به دنیا آمده‌اند در شیرخوارگاه مشهد نگهداری می‌شوند که خیال داریم آنها را در کنار مادران‌شان در این مرکز گرد آوریم.

نخعی ادامه داد: مادران از کمپ و نوزادان از شیرخوارگاه به این مرکز آورده می‌شوند که بر اساس تفاهم اولیه، حراست و حفاظت از مرکز به عهده دادستانی و خدمات تخصصی به عهده بهزیستی خواهد بود.

مدیر بهزیستی شهرستان مشهد خاطرنشان ساخت: نشست و رایزنی با معاون دادستان ادامه دارد و پس از راه‌اندازی ساختمان جدید و جایگیری مادران و نوزادان در آنها، برنامه‌ی درمان و توانمندسازی بانوان نیز همزمان اجرایی خواهد شد.

منبع:شهرآرا نیوز